I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Köpte en Canon G10 och sigma 170-500

Jag är tillbaka på ruta ett där man en gång i tiden började, med en kompaktkamera, den här är förvisso en digital som inte min första kompaktare var, men känslan är nästan samma...

Jag köpte Canons nya G10 med 14,7 MEGAPIXLAR och den är ju riktigt bra, duger säkert för uppdrag för dagstidningar då man inte vill släpa med sig dom stora husen.

Min kameraväska är allt annat än lätt att släpa med sig, det är ju mycket därför jag köpte den lilla smidiga G10:an för att ALLTID ha med mig kameran, idag ligger den ju oftast hemma och väntar mellan uppdragen.

I väskan har jag än jäkla massa nödiga och onödiga prylar, två hus med fullformat och optik från 17-500mm optik, mellan 17-200 så är det ljusstark optik f/1.8 -  f/2.8 och Canons L-serie.

Jag vet faktiskt inte vad den väger, har aldrig vågat väga den, men väskan är grymt tung och det finns möjlighet att stoppa in en bärbar dator i bakkanten på väskan, men jag har oftast den i en separat väska. 

Mina två fullformatare Canon 5D och Canon 1ds MKIII.

 

Jag har även köpt ett nytt optik för systemarna denna vecka, så jag passade på att testa den också idag när jag ändå skulle testa G10:an.

500 mm är grymt långt, dock är ju inte detta så ljusstark optik så den väger ju bra mycket mindre än Canons 70-200 2.8L , men är ändå imonerad att ett sådan billig optik tar så pass bra bilder ändå, det man märker som är betydligt sämre än Canons L-serie som jag har att jämnföra med är att focusen är betydligt slöare än Canons, så länge jag är i soljuset och fotograferar så fungerar det riktigt bra, men direkt jag är i skuggområden så börjar focus att jaga fram och tillbaka...

Alla bilderna ovan är tagna med Canons nya G10, skönt med lite mer vidvinkel som motsvarar 28-140mm, vilket är hyfsat bra för att vara en kompaktkamera.

Jag tänkte testa 500 mm optiken och såg att grannen snett mitt emot mig hade satt upp ett mat för fåglarna på tomten, så jag satte mig på deras bro för att invänta fåglarna ( ser ni den lilla fågeln? bilden tagit med Canon G10 )

Nu en bild med Sigmas 170-500mm och med Canons 1DsMKIII.

Skärpedjupet blir riktigt kort i 500mm trots att det inte är så ljusstarkt.

Jag fångade även en annan granne med denna på 500mm. handållet 1/320 och riktigt högt iso för att få kortare exponeringstid då det är efter solens nergång.

Jag är imponerad av dem båda, både G10:an för smidigheten, Raw-format, och närgränsen på 1-cm, den närgränsen har ju inte sigmas 170-500 direkt ;) men tycker det ändå fungerar hyfsat trots ett billigt pris och mindre bländare, nackdelen är vä att ma får köra på högre iso för att kompensera en mindre bländaren, men ett roligt objektiv som jag nog sällan kommer att använda, men ändå kul att ha ...

Mv Ricke

Inlagt 2008-10-26 19:57 | Läst 10054 ggr. | Permalink
blev ju riktigt sugen på ditt nya objektiv! får nog ta o komma upp och testa det nån gång! själv köpte jag ett tamron 18-250 mm förra veckan för att ha med till London på Lördag! ska bli skönt att inte behöva ha hela kamerapackningen med mig!
kramix pia



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar