I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Idag ankom senaste familjemedlemmen

Det märks att man håller på vara gammal, för när man var yngre och man beställt ett nytt hus, så när det kom kastade man sig över lådan, pulsen ökade och man hade bråttom att öppna paketet. Nu när paketet med nya Canon Eos 1D x MKII kom idag så tog det några timmar innan jag äns öppnade paketet, om det är åldersrelaterat eller om man bara var för upptagen med annat är ju svårt att veta, men pulsen ökade knappt, så lite besviken på mig själv där :-)  haha...

Har just nu packat upp den "nya" 1D x MK II an så blir skoj att testa den, blir skarpt läge för ett fotouppdrag på fredag så passade bra att den kom idag, så hinner man fingra lite på den, men har ju kvar min gamla 1Ds MKIII så är nästan exakt samma med knappar och sådant, så har ju lite erfarenhet att pilla på den. Kollade t.o.m batteriet är samma mellan 1Ds och 1DX en :-)

Familjebilden med den nyaste familjemedlemmen :-)

från vänster: Eos 1Ds MKIII, Eos 1D x MKII, Eos 5D MK II, Canon GX7 samt liggande Canon G12 och i bakgrunden Videokamera Canon XC10 4K.

Snart borde man väl få familjerabatt då det är Canon hela familjen? :-)

Ps inga bra bilder då dom är plåtade med en icke familjemedlem, men den är i min ficka hela dagarna, en Iphone :-)

Inlagt 2016-08-10 17:38 | Läst 1814 ggr. | Permalink
Tror inte det har med åldern att göra, tror att du är en ungdom i mina ögon. 😀 men jag hade nog slängt mig över lådan omedelbart.
Grattis till nyförvärvet, fast du ser ut att ha en ganska så komplett familj redan innan.
Svar från RickE.nu 2016-08-10 18:06
Tack,
men man kanske inte är lika ivrig längre som när man var yngre :-)

Jo man har en kamera för olika ändamål, fickkameran fungerar bra när man inte har plats för större, men även för film blev jag mäkta imponerad och att GX 7 an har wifi, tycker det är lite snålt av Canon att inte trycka in det i så pass dyr kamera som 1DX:en utan måste köpa till wifi för en dyrare kostnad av vad en GX 7 kostar, det tycker jag är lite skamligt av dem...

får nog sälja av lite kameror snart, rymmer inte alla i kameraväskan som det ser ut just nu, men alltid svårt att göra sig av med en i familjen :-)

/Ricke
Är du säker på att du behöver allt det där? Iphonen ger ju som synes jättebra bilder ;)

Grattis till nyförvärvet /Thomas
Svar från RickE.nu 2016-08-10 18:20
Nej säker är man ju inte, 1Ds en använder jag varje dag fortfarande i studion, mest till ID/ Körkortsfoton, men även vid fotosessioner i studion, 5D´n är min 3:e 5D och hänger oftast med överallt, köpte CX en för filma, men ska se om inte D X en kan ta dennes plats också då autofokusen ska vara super på den och då kommer jag att sälja den videokameran, likaså kommer jag nog inte behöva 5D´n heller gissar jag, så blir nog två eller tre familjemedlemmar som ryker nu? för G12 använder jag inte längre då G7:an fick ta dennes plats i fickan, men har lite svårt att göra mig av med kameror som jag gillar och det syns kanske? :-)

Man kanske skulle börja med uthyrning? har ju ett x antal vettiga objektiv som inte syns på bild också?
Det är ju skönt att se att det finns de som är värre än jag själv.Kanske.
Har tänkt att gå över till Fuji och lämna Canon-släkten.
Nu går det trögt att sälja av mina Canonprylar. Kvar i skåpet är fortfarande gamla bettan 1DMKIIn. Vi har ju gjort närmare 225 000 klicks ihop. Hennes välbekanta klickande blir det svårt att skiljas från.
Min 5Ds r är inte lika mycket en kär bekant. Lite opersonlig. Fast när man vill fota med blixt och lite mer tekniskt är hon en pålitlig partner.
Samtidigt ökar mina Fuji prylar i hyllan. Tanken var ju det skulle bli färre prylar och inte fler.
Måste ha för starka bindningar till prylar. Man borde ju tänka logiskt och göra sig av med det man inte använder.
När det gäller kameror fungerar den där logiken inte riktigt.
Får nog sova på saken och göra något åt det.
Fast förstår som sagt vad du brottas med.
Svar från RickE.nu 2016-08-11 15:15
Hej! Jo det var lite svårt att börja fota med 5D MKIII när jag gick ifrån 1Ds MKIII först, men största fördelen med 5D´n var ju att den var så lätt och behändig att ha med och givetvis fota med höga ISO, samt när man fotar bröllop att man inte stör med dom höga "klicken" som 1Ds gör, nu såg jag att man kunde ställa ner ljudet ganska lågt på 1D X en, men då bara 4 b/s i stället för är det 14 b/s, men har inte hunnit prova den funktionen ännu. Fast nog känns det mer som ett robustare hus 1D serien än 5D serien, samt att dom är tätade för vatten på ett helt annat sätt.
Ja inte är det bra med för mycket prylar / kameror, är ju bilden i sig som man är ute efter, så är ju bara ett verktyg att fånga den bild som efterfrågas eller sin egen drömbild, men många hantverkare har ju bra verktyg och även en eller två i reserv om det skulle hända något, så samma sak med oss fotografer :-)

Fuji? vad är det en grävmaskin eller ? :-) skojar bara, kan för lite om den kameran för att veta hur dessa fungerar, bildkvalité, möjligheter, men nog är det många andra kameratillverkare som gör bra grejor, alla tillverkare gör väl sitt bästa skulle jag tro? men är nog svårt för mig att byta då jag kört Canon sedan första digitala huset typ 2,8 Mb bilder den tiden, om jag minns rätt? :-) men riktigt bra kvalite´trots den lilla storleken på bildfilen, fast dyra var dom redan då.

/Ricke
Ja, kameraprylar kan man aldrig få för mycket av... =)
Svar från RickE.nu 2016-08-11 15:16
Haha, jo då man inte rymmer alla i väskan och får kaos bland alla prylarna :-)

/Ricke



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar