I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Inte lätt att bara köra förbi när man ser allt som blir fint som foto

Oftast är jag stressad på morgonen när jag åker mina fem mil till jobbet, men ibland är det nästan omöjligt för mig att bara köra förbi om jag ser något som jag ser är vackert eller ovanligt, det kan vara allt från snygga vyer , oväder, vackert ljus, ja det mesta beror ju på hur ljuset är, för det är helt klart ljuset som gör bilderna för utan ljus blir det ju bara helt svart.

Jag har kört ca 2500 mil fram och tillbaka efter denna väg varje dag det sista året, har blivit rätt ofta man stannat för att fotografera något vackert eller hjälpa någon stackare som fastnat i Åmlibacken, eller kört av vägen, ja det händer nästan dagligen under vissa perioder.

Inte lätt att leva med en fotograf

Jag glömmer både tid och rum när jag står där och fotograferar, tiden bara flyger iväg utan man märker det. I går kväll, så slutade jag sent på mitt jobb i Norsjö som vanligt, så blev nog typ 18,30 innan jag kom mig iväg ( är egen företagare inom Foto & Reklam )

När jag kom till Lillholmträsk så var det en magisk dimma som bredde ut sig, så var bara tvungen att stanna för att se om det fanns något #fotobart...

Mäktigt när allt inte är som det brukar vara

Snart är det ljust dygnet runt här uppe i norr. Inte långt kvar till Midsommar vilket märks när solen fortfarande står högt uppe på himmelen även när klockan börjar vara 20-21 tiden. därav det härliga skenet, solen, dimman...

Snön börjar smälta och fåglarna börjar återigen kvittra.

Ser du fjärilsvingarna

Inte direkt vackert träd, men associerar till livet när jag ser detta träd... Livet kan vara hårt, och man far illa, men trots det så växer det nya knoppar, vill liksom inte ge upp trots det verkar som det fått ta många smällar och levt ett hårt liv, livsgnistan finns kvar och så är det väl även för många av oss gissar jag?

Den här bilden tog jag på torsdag morgon, när jag passerade Åmliden.

Våren är härlig att se, finns mycket kärlek i naturen.

och så här mycket snö var det kvar på torsdagsmorgon på Åmliden, ett ganska högt berg jag passerar varje dag till jobbet. ( 2014-04-23 )

Inlagt 2015-04-25 15:16 | Läst 6392 ggr. | Permalink
Mycket vackra bilder! Det är en fin väg du har till jobbet!
Det var inte lite snö, hoppas att ni får vår snart! =)
Svar från RickE.nu 2015-04-25 17:14
Tack Heléne
Jo det är ju vår här nu även om det inte syns direkt så på bilderna. Har ju hunnit varit ute en sväng med Harleyn trots alla snödrivor som är kvar. https://www.youtube.com/watch?v=agD_1rnRvvU ( om du spolar fram till 2:35 så ser du 1:a maj rundan med drygt 1000 motorcyklar som samlas första maj varje år )

/Ricke



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar