I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Skellefteå-Stockholm-Göteborg-Malmö

Min dotter har gått Högskolan i Malmö, men kände att det inte var den linjen eller det hon var intresserad av, så hon hoppade av skolan och man är ju pappa så klart att man ställer upp på sin dotter och hämtar hem henne trots det långa avståndet på ca 160 mil.

Nu har jag lite tur och har en kompis som tagit över leasingkontraktet på en bil, och det passade båda oss att jag hämtar den samtidigt, då behöver jag bara köra 190 mil i stället för hela sträckan.

Jag gjorde ett bildspel här med fler bilder: kolla gärna, men välj då högupplöst och helskärmsläge för bästa kvalité då en del bilder är i mindre format, och glöm inte skruva upp ljudet :-)

 

 

Här är några av bilderna från resan...

 

Så åkte dom 9 milen hemifrån till Skellefteå flygplats, det var ordentlig snöstorm där.

Vi blev försenade p.g.a vädret så skulle bli lite spännande att hinna med att byta plan till Göteborg på Arlanda...

Kanske inte världens roligaste jobb att isa av vingarna i sträng kyla? men ett livsviktigt jobb att utföra känns det som, för har ju ansvaret för en massa människors liv.

Söt liten flicka satt intill, charmig till tusen.

Såja nu landade vi på Arlanda... gäller nu snabbt att hinna förflytta sig till Göteborgsplanet för har väl typ 5 minuter på mig när vi blev försenade ...

Pust, han precis med att sätta mig innan dom började med säkerhetsföreskrifter

 

Jag har sett ljuset! Folk som dött men återupplivas igen brukar prata om dom dras in i ett ljus, måste vara detta ljus dom sett? för så nära herren är man sällan ;-)

Härligt att vara ovanför molnen, minns när jag var liten då brukade jag drömma om att ligga där uppe på dom vita mjuka molnen...

Framme i Göteborg, skönt att slippa kyla och snöoväder, känns som ett annat land just nu då man kommer från Norrland :-)

Det märks att det är nytt år med nya idéer och uppfinningar, hittade en fin Mercedes av 2014 års modell, dom har uppfunnit en osynlig bil :-)

Åkte flygbussen in till Göteborgs central, så kunde inte låta bli att ta ett kort av ett öde Liseberg genom fönstret på bussen

Spårvagnar är ju inte heller någon vanlig syn där jag lever och bor, ser mer renar, älgar och snöskotrar där uppe i Norr.

 

Här i närheten av hamnen hämtade jag en lastbil...

Nu har jag hämtat lastbilen och är på väg att köra de 27-28 milen till Malmö...

Inte roligaste sträckan att köra direkt, för sedan man lyckas komma ut ur Göteborg är det bara att köra på 6:ans växel rakt fram i 27-28 mil... Men Ni har betydligt bredare och bättre vägar här nere, för hemmavid så är det inte så här släta fina vägar inte!

Äntligen framme i Malmö hos min älskade dotter...

Min dotter hjälper sin gamle Far in packningen, och det var ju snällt :-)

Utsikten från 7:e våningen, fördel om man inte är så höjdrädd att bo på dessa höjder.

Lite svårt att ta nattbilder när jag tog med så lätt kamerautrustning som möjligt :-( Canon 5D MK3 + Canon L 24-70 2.8F och ett enbenstativ var det som följde med...

Min dotter träffade sina kompisar där i Malmö för sista gången? så passade på att ta en lite annorlunda gruppbild, men enda ljuset jag kunde hitta på det torget :-)

Höll på hända en lite olycka :-) glömde att jag körde lastbil som är riktigt hög då det sitter kylaggregat på den, vet ej exakt hur hög den är men klarade viadukter på 3,4 meter... men Infarten till IKEA där precis innan man svänger in så kom jag på att jag satt i en lastbil :-) kunde gått illa om man inte vore så reaktionssnabb haha....

 

 

 

Så här glad kan min dotter se ut när hon skulle bjuda sin gamla pappa på mat vid Ikea! För hon hade riktigt tur idag, för alla kortterminaler på alla Ikea över hela Sverige hade precis slutat fungera när vi skulle betala för maten... Så IKEA bjöd oss på maten :-) -Tack för det IKEA!

Fast kan ju bero på att jag hade kameran och dom förväxlade mig med någon ur programmet pluss eller så?

Tur att man inte är tjej och behöver nagellack! -Förstår varför tjejer har svårt att bestämma sig numera...

Så efter IKEA igår handlade vi, vi ska skura ut och tömma nästan allt i lägenheten idag söndag, så gäller att köpa rätt fönsterskrapa och lite skurmedel nu.

Hittade ett apelsinberg... blev dock tillsagt av vakten att jag får inte fotografera inne på varuhuset, så fick respektera detta...

Men innan sängdax igår ville jag ut och ta lite nattbilder på Malmö, tycker det är rätt kul faktiskt...

Vy från baksidan av Lärarhögskolan ( fotade inredningen för broschyrer där på Lärarhögskolan för ett företag när det byggdes, så inte första gången man är och fotar i Malmö )

Det blåste rejält och regnade stundvis i går kväll, gick inte använda enbenstativet så fick lägga kameran på marken för att ta mina långa slutartiderbilder.

Här kan ni ana vilket dåligt väder det var? se på stenarna nedanför och regndroppar som hamnat på objektivet.

Här ute vid Turning Torso blåste det så det gick nästan inte stå upprätt, dessvärre så gick det inte få en stadig bild, fick hålla fast kameran på ett broräcke under tiden den skulle exponera... så lite suddig är den allt för jag kunde helt enkelt inte hålla fast kameran nog bra.

Jag fotograferade Turning Torso för ett företag som levererat produkter där, till broschyrer och webbsidor, var där och fotograferade när det byggdes, så har massor med bilder därifrån, både från insidan och utsidan, men det var ju länge sedan nu. 

 

Här ligger kameran på en sandkulle, men höll på förfrysa mig känns det som... brrrrr...

Hum jag hade ingen dator med mig för ville resa lätt, så var in på SIBA och köpte en lapptopp med 12 gig ram, dubbla grafikkort :-) ruskigt snabb och det är ju kul :-) har dock inga program för redigering i den ännu, så alla bilder är obeskurna, inte kunnat skärpa dom eller så, vet inte heller hur färgerna stämmer då jag inte kalibrerat skärmen, men ta dom som dom är!

 

I Dag är det stora städardagen, packa och bära saker, sedan kommer dom som ska besikta lägenheten i morgon bitti kl 08.30, så går det igenom åker vi upp till Stockholm i morgon bitti, för ska på Kistamässan under tisdagen.

Ha de bra folk och frys inte ihjäl nu när kylan kommer neråt landet!

 

/Ricke 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-01-12 12:16 | Läst 4132 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar