I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Snabbtest av DLSR stabilisering

Jag köpte mig lite nya prylar till min 5D MKIII kamera som fungerar bra även som filmkamera, tänkte göra lite mer film i framtiden :-) är ganska skoj, och man ska väl hålla på med det man tycker är kul här i livet?

Är en vecka sedan jag fick tag på prylarna, men har så mycket jobb före julen att jag har inte hunnit testa dem ännu, så nu blev det en väldigt snabbtest :-)

Köpte ett billigt DLSR stabiliseringsstativ på cyberphoto FISHBONE

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=fishbone, kostar "bara 700kr"

Nackdelen är att man inte rymmer extra batterigreppet för då finns inte utrymme att hålla i handtaget, men men...

Tycker att det är svårt att skruva fast kameran i den befintliga annordningen på "stativet" men får väl köpa ett bättre längre fram om man känner det är skoj att hålla på och göra en och annan film- reklamfilm?

samt en belysning http://www.cyberphoto.se/info.php?article=371056  ( 799 kr men nu på rea ) inte det bästa, men fungerar hjälpligt i alla fall.

Och en ljuddammsugare  "Zoom H2n Handy Recorder" verkar fungera bra, men har testat den för lite ännu. den kostade 1389 kr.

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=H2N

Testade bara en liten snabbis genom att gå som vanligt i Trappen:

Så ingen riktig film, bara ett test... 

Är vingligt i sidled, så blir till att träna lite mera om man ska gå i en trappa, detta är ju första gången och rom byggdes inte på en dag :-)

Ljudet kommer från igår när jag fick möjlighet att testa spela in ljudet på en musikkonsert dom hade i Norsjö, satt mitt inne bland publiken och dammsög upp ljudet, tror dock det fungerar bättre om jag haft micken framme på scenen, men man måste ju prova sig fram lite...

Har någon ett bra tips på ett bättre stativ? som fungerar bra och är nöjda med? Tacksam för tips och länkar, verkar ju finnas en djungel av dessa stativ?

Mvh Ricke

Inlagt 2013-12-15 15:35 | Läst 6056 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar