I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Någon stal min släp igår

Då jag köpte mig en nyare skoter i december 2012 och vi drog ofta upp i fjällen, så var det jobbigt att hela tiden låna eller hyra en släpvagn för att kunna åka till fjälls...

Så i vårvinter köpte jag en släp privat, helt perfekt att slippa låna en släpvagn för att åka bort med skotern, man skulle kunna lasta och planera lite bättre. Jag var så glad och stolt över min alldeles egna släpvagn att jag renoverade upp den, bytte till nya skärmar, syratvättade hela den galvade släpen, bytte ut alla glas och lampor, gjorde nya dekaler med min egen touch. Jag la ner många timmars jobb och en hel del pengar...

Och några dagar efter jag har den klar och nyrenoverad, klar för besiktning så är det NÅGON SOM STJÄL MIN SLÄPVAGN!

Blir så förbannad att inte folk kan lära sig vad som är mitt och ditt! Vi har ju även många utländska bärplockare här uppe i norr också, så om det är någon av dessa som tror att min släp ingår i allemansrätten och dragit den till sitt hemland på andra sidan av bottenviken vet jag inte, men ingen skulle vara gladare än jag om den kom tillrätta igen, för den kostar mig både pengar och tid, den är oförsäkrad så jag får ingen ersättning av något försäkringsbolag heller.

Det var igår ( 2013-08-21 ) vid 16 tiden som jag upptäckte att den var stulen, så troligtvis var det någon som tagit den under natten eller folk är så fräcka nu för tiden, så kunde varit under gårdagen de tog den?

för att ta ut en nettolön på ca 9000kr som släpen var i värde så måste jag jobba ihop ca 20000 kr som är kvar netto ( pengar över då alla omkostnader är betalda ) då jag är egen företagare, så många timmars slit för att jobba ihop en ny är det ju också.

Så här ser min släp ut efter renoveringen, förmodligen byter dom registreringsskylten så det kan nu sitta annan registreringsskylt än denna, men ser ni släpen så finns det ingen annan med just denna dekalsats, för den är unik på denna släp och tillverkad i bara ett enda exemplar.

Nya skärmar i plast med en reflex på sidan, tror inte många släpar som har så heller? nya fälgsidor ( plast )

Den blå stripen är bara tillverkad i ett enda exemplar på så vis är den unik och lätt att känna igen.

Tacksam för tips om någon i Sveriges avlånga land ser denna släp, ring tel. 070-6019112 eller Polisen på 114 14. tips som gör att denna släp återfinns kan räkna med hittelön!

Mvh Ricke

Inlagt 2013-08-22 09:05 | Läst 10214 ggr. | Permalink
Jag har även lagt en efterlysning på min facebooksida, ser att mer än 110 av mina 579 vänner där delat ut den redan och det är ju bra, så med en massa tur så kanske någon sett den och den kan hittas? - Man kan ju alltid hoppas!

/Ricke
Hej,

tråkigt! att folk inte kan skilja på mitt och ditt

Får du inte ut något på försäkringen?

Misstänker du speciellt bärplockarna, eller varför nämns de?

Mvh, Micke
Svar från RickE.nu 2013-08-22 10:30
Hej! nej man blir ju ledsen då inte folk kan skilja på mitt eller ditt... Nej jag har ingen försäkring på släpen, så kan tyvärr inte få ut något då heller :-(

Det är en person som har lokal i samma hus som där min släp stod, han jobbade till 00.00 en natt och då hade det passerat en silverfärgad SUV runt huset ( ligger avsides så ingen har något där att göra ) den bilen var POLSK registrerad, så kan ju undra? ( då är den nog redan i Polen eller på väg dit? ) Men inget ont om dom från Polen, finns många bra människor av dem också, och jag misstänker inte speciellt dom, men jag upplever att folk blir av med mer prylar när det är höst och många bärplockare här, så om det har ett samband vet jag inte.

/Ricke
Det är så himla trist att folk inte kan skilja på mitt och ditt!!
Man blir så förbannad! Hoppas att den kommer tillrätta!
Svar från RickE.nu 2013-08-22 17:24
Jo tack! hoppet ger man aldrig upp!

/Ricke
Tråkig historia, tur dock att skotern inte var lastad.

/Srephan
Svar från RickE.nu 2013-08-22 17:25
Ja tur var väl det!

/Ricke
Har du kollat att du inte själv har flyttat eller lånat ut den. Det skulle vara så typiskt dig att glömma en sådan sak... ;o) Hur som helst hoppas jag att den kommer till rätta!
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2013-08-22 17:27
Nej jag har inte flyttat den själv, jag har heller inte lånat ut den :-( har gjort Polisanmälan och hoppas att någon hittar den så jag får tillbaka den!
Har ingen försäkring så ingen ersättning heller om den inte återfinns :-(

/Ricke



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar