I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

THE EAGLE EYE

Måndag efter Malå festen

Vaknade senare än planerat, skulle vara i Norsjö kl. 08.00 då jag skulle få hjälp av min stora starka kusin Anders att montera en skyltram för en större skylt i Bastuträsk.

Vaknade typ 07.30 i Laven, Malå helt slutkörd efter förra veckans jobb och helgens arrangemang, har inte sovit många timmar, vägde mig söndagsmorgon och hade gått ner 3 kilo på en helg, vilket var ju bra, skulle nog behöva några fler sådanahäringa helger :-)

Nåja, jag vaknade sent, tryckte in en brödbit undertiden jag klädde mig och lastade in i bussen, drog i väg mot Norsjö som ligger 5 mil bort...

( är nog trött nu, ser jag tryckt på fel macro, så det står malåfesten på dessa bilder :-)

När jag passerade Norsjövallen så var det några vita renar mitt i byn, och jag som oftast är beväpnad med en kamera kan ju inte passera ett motiv utan att "skjuta några salvor med mina Canoner"  Men blev faktiskt riktigt rädd för denna ren... Kolla ögonen, fick THE EAGLE EYE ... den stannade upp flera gånger och det kändes som den var beredd att anfalla en helt oskyldig fotograf som mej, hemska tanke...

Den hade nog bara dåligt morgonhumör tror jag, verkade lite nonchalant och gick då vidare till slut, det var tre renar men denna var nog alfahanen som vaktade över den lilla flocken?

Här är min stora starka kusin Anders, han är proffs på montera skyltställningar och skyltar , så tänkte att det är ju bra man har en sådan kusin och tog med han :-)

Här är vi i Bastuträsk på värdshuset och ska äta lite mat...

Det som är bäst med min kusin är att han kan se farlig ut, men han är alltid så snäll och glad i alla fall sedan man lärt känna han :-)

Men just idag blev min kusin Anders mindre glad, för när jag slog med den stora tunga släggan och skulle slå ner rör i backen, så råkade jag missa och träffa en sten, stenen gick sönder och en flisa av den gick rakt in i min stora starka snälla kusin Anders ben! Han blev väldigt ledsen, men som tur är så är jag ju tillsammans med en sjuksyster och hon har ju lärt mig lite om sån där första förband eller vad det nu heter?

så...

efter några minuter hade jag plåstrat om min stora starka kusin, så han blev glad igen :-)

Här ser ni min fina snälla stora starka kusin med mitt snygga första förband. kanske det heter första förband för det är nog första gången jag lägger förband?

Min stora starka snälla kusin med första förband är lika höjdrädd som jag berättade han, men säg det inte till någon så det kommer ut, inte kul om han får reda på att jag sagt något om det. Här tog han en bild på mig när jag försökte skruva fast ett stolpfäste.

Snart är den klar, och den ska klara ordentliga vindar denna ställning! den är stagad åt alla håll och kanter nu :-). men det blåste för mycket idag för att vi skulle våga prova montera skylten som ska dit, så blev till att köra hem igen...

Men innan  jag åkte så var jag bara tvungen att ta en bild till

När jag kom på firman tog batteriet slut i min kropp, åkte hem och sov i en och en halv timme, sedan ner och jobba igen, thats the life ...

Tack min fina snälla stora starka kusin för hjälpen i dag, och hoppas du inte har ont i ditt ben längre, för det var inte meningen att göra dig illa, utan det var en olycka...

/Ricke

Inlagt 2013-07-08 23:59 | Läst 3806 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar