I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Köpte en CamRanger trådlös DSLR kontroll

Köpte en CamRanger trådlös DSLR kontroll från Iphonen eller en Ipad och fick tag i prylarna idag, känns som en unge på julaftonen, måste genast leka lite med dom även om man egentligen inte har tid :-) men vill ju se hur det fungerar...

Tjohej Äntligen kom paketet, beställde det ju på söndag, så fick inte vänta värst länge... men ändå :-)

Bara tanka hem deras app i Ipaden samt Iphonen

Registrera produkten innan man får det att fungera, ställa in den trådlösa enheten så prylarna hittar varandra, sedan koppla CamRangern till Min 5 D II eller 1ds MKIII och montera den på helicoptern ...

Nu står jag här och styr både kameran och helicoptern, är ganska högt uppe här... coolt kommer att bli fräna bilder som man kan använda vid bröllop, fastighetsfotografering och tusen andra användningsområden, jag är ju kreativ person så kommer säkert på något som går tjäna tillbaka dom pengarna på ?

shiit nu körde jag in i trädet, så måste nog klättra upp och plocka ner 5D´n med mitt 16 mm 2.8L optik innan den ramlar ner i backen?

Shiit! den föll i backen...

Nämen... Skämtade bara, har inte hunnit köpa någon Helicopter ännu, men tills dess får man väl vara lite kreativ, haha...

Fungerar ju även detta :-) Ser ni kameran i toppen? Nåja en Helicopter blir det nog ganska snart känns det som, bara jag får lite mer tid över att lära mig köra den och styra kameran samtidigt, måste träna på detta först.

Någon som vet av en bra pålitlig helicopter som inte kostar skjortan? ska vara enkel att köra, kunna lyfta en 5D eller 1ds MKIII samt vara utrustad med höjdsensor, Gps och kompass, så det gör att det är möjligt att "låsa" fast den i en viss position i luften.

Skriv gärna en länk om någon har något vettigt förslag?

Ha de gott!

MVH Ricke

Inlagt 2013-07-03 20:05 | Läst 5435 ggr. | Permalink
Kul projekt! Gäller att kunna köra den stabilt annars skulle jag inte våga ;) Allt gott
TP-Link MR-3040 + appen DSLRcontroller funkar perfekt
Blev det någon helikopter och hur fungerar CamRangern på en sådan? Är inte räckvidden lite kort för flygburet?
Ricke 2014-11-24 16:10
Hejsan!

Jo det blev först en Walkman en mindre modell, sedan en http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/index.htm?date=2014-09-01 ( scrolla längst ner ) större modell :-)

Kör med en annan lösning som fungerar bra
eskil23 2014-11-24 16:36
Får man fråga vilken lösning du har använt? Jag planerar att bygga en multikopter själv, och just själva kamerastyrningsgrejen är det där jag har svårt att hitta någon bra lösning.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar