I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Balen med samisk kolt och lite annat skoj

Pust! Har varit en stressig med kul tid, har haft fullt upp med mitt företag med min medarbetare Emma, www.ricke.nu, egenposter.se, reklambutiken.nu, har nog tillverkat närmare 90 studentplakat från Kiruna i Norr till Ystad i söder, hunnit massor, dessutom fotat en del, här nedan är några bilder från Balen i Arvidsjaur, tyvärr var det regn och dåligt väder, men fotade inne i Laven i Malå samt några bilder utomhus ändå.

Klicka på bilden för större och bättre kvalité

Inne i Laven, Malå där man bor mestadels nuförtiden också, är en riktig läcket hus med oanade möjligheter. Här är det Ante Baer Vilhelmina och Tina Jonsson boende i Malå, men båda har studerat i Arvidsjaur och är på väg till Balen nu, så hade bara 15 minuter på oss innan deras vrålåk skulle skjutsa dem de 8 milen till Arvidsjaur...

Körde med blixt utomhus, och när den inte han med att ladda så blev dessa siluettbilder, så tur att den inte alltid fungerar som man vill :-)

Med studioblixt ute samt dåligt väder blir det så här, men här står vi under Laven i Malå, så duggregnet förstör inte så mycket, bara blåsten som var lite besvärande stundvis, för Tina ville behålla frisyren till Balen.

Nå, Nå inte tjuvtitta nu Ante :-)

Lavens ena pelare med Tina.

Manuellt läge, åsså klickar bilden, då blev denna siluettbild till...

Ante Bear en ståtlig och stilig ung man

Åsså ska blixten jäklas lite här också...

Nu fungerade blixten.

På kvällen före Balen var det riktigt vackert väder, då gick jag längst upp på Laven i Malå, ( ovanför lägenheten ) öppnade fönstret och tog några bilder i solnedgången över Malå som ligger i Lappland.

Nästan samma vy som ovan, mera zoom, man kan ana kyrktornet från Malås kyrka snett ner i högra hörnet.

Fotograferat solen som lyser dygnet runt nu här uppe, är faktiskt otroligt härligt med ljus och sol 24 timmar per dygn ( om det inte regnar förstås ) men är ljust ändå. Så er som inte upplevt detta rekomenderas starkt.

Hon ser lite hotfull ut min A-Pia när hon har kniven i sin hand, men här gjorde vi ordning för hennes dotters Tinas studentfest, så det behövdes lite björkris.

A-Pia och Tjamstan i bakrunden, Laven där hon har lägenheten ligger vid foten av detta berg som också är skidbacke med massor av nedfarter och lyftar på vintern.

Tjooohoo jag älskar livet säger A-Pia och slår i hop klackarna :-)

Inlagt 2013-06-09 12:16 | Läst 10669 ggr. | Permalink
Jättefina siluettbilder! Ibland blir det bäst när det blir fel! ;)
Siluettbilderna är så klockrena att jag nästan inte vet vad jag ska skriva.... Mmmmmmm...
Ha det bäst!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar